Förväntningar på skolresultat…

Pojkar har lägre betyg då de slutar grundskolan än vad flickorna har. Varför det är så vet vi inte säkert. Vad vi däremot vet bland annat via Mc Kinsey-rapporten är att de förväntningar vi har på eleverna spelar roll. Förväntar vi oss att eleverna ska lyckas i skolan så uppträder både lärare och elev på annat sätt och det ger bättre skolresultat.

Ofta förekommer det då man skriver om skolresultat att man redan från början har låga förväntningar. Förutfattade meningar somom att eleven inte kommer att lyckas nå målen blir vedertagna sanningar. Alla elever har rätt att bemötas med förväntninga om att kunna lyckas. Att förutsätta att pojkar är rädda för att misslyckas och därför inte kommer att ens försöka är en trist förutfattad mening som lätt blir en sanning.

Media: SvD; SVT

One thought on “Förväntningar på skolresultat…

  1. not applicable skriver:

    Det beror på att Svensk skola är en blandning av marxistisk / feminisistisk kulturteori. Den utestänger effektivt pojkar att delta i samhällsdebatten som finns i skolan. Pojkar blir utestängda av en knäpp teoribildning som vill att pojkar ska underprestera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s