Vilket är alternativet…

Debatten efter vårbudgeten som regeringen presenterade igår pågår. En sparsmakad budget som det anstår en ansvarsfull regering. Satsningarna kommer att koncentreras på problemområdet arbetslöshet, ungdomar och nysvenskar är speciellt utsatta. Mot regeringens alternativ finns inget oppsitionsalternativ. Det socialdemokratin vill göra är att ta bort de sänkta arbetsgivareavgifterna för ungdomar. Vilket innebär ett stor skattehöjning för arbetsgivare som anställer ungdomar. Hur det ska ge mera ungdomsjobb är svårt att se.

Finansministern hävdar att den ekonomiska försikigheten som regeringen haft under de senaste årens ekonomiska svårigheter, har varit avgörande för att Sverige klarat krisen  relativt bra. Socialdemokraterna har hela tiden hävdat att regeringen skulle vara mera generös med reformer. Att regeringen inte följe det rådet under finanskrisen ska vi vara glada för. Gemensamma oppositionsalternativ finns inte mera spridda skurar med regeringskritik.

Media:Aftonbladet;Expressen;DN1;DN;SvD;DN2; DI

Bloggar:Kent Persson; Thomas Böhlmark; Krassman

One thought on “Vilket är alternativet…

  1. Det pratas alltid från högderhåll om ”vad är alternativet till regeringen då?”.
    Ni vill ha svar NU på hur det ska komma att se ut om 2,5 år OM S vinner valet. Väljer vi att titta på hur det ser ut NU så ser det ju inte precis ljust ut för sittande regeringen som ligger efter oppositionen i alla opinionsmätningar. Hur skulle ert regeringsalternativ se ut NU OM det vore val idag?

    Nu är det inte val idag utan i september 2014. Det är helt OK för M att tillsätta arbetsgrupper som ska presentera resultatet någon gång innan valet 2014 men för S kräver ni att de ska ha ett färdigt valmanifest nu.

    I övrigt gnälls det på att man ”inte vet vad Löfven står för, för han hålller bara tyst.” Nu är det ju inte så att S inte bildades i samband med att Löfven valdes. Vad S vill går att läsa i skuggbudgeten från hösten 2011 samt på http://www.sap.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s