Unga och jobben…

Ungdomars arbetslöshet är ett av våra stora samhällsproblem. Det är ett problem som vi absolut inte får blunda för. Ett problem vi med alla medel måste bekämpa.

Dagens Nyheter har idag en artikel om att ungdomars arbetslösheten ökat mest procentuellt i de kommuner som har en blå eller borgerlig styrning. Helt sant faktiskt, men artikeln visar också att man kan använda statistik för att visa det man vill se.

De borgerliga kommunerna man hänvisar till har om man räknar på det gått från 4,7 % år 2006, till 10.9 år 2011. För de socialdemokratiskt styrda kommunerna har man gått från 15,7 % arbetslöshet 2006 till 17.9 % år 2011.

Procentuellt har ökningen varit störst i de borgerliga kommunerna. Den procentuella ökningen blir stor då man går från låga siffror.

Men trots att arbetslösheten ökat mest i de borgerliga kommunerna, av de kommuner med störst ökning av arbetslösheten, är den ändå 10,7 % där och 17,9 % i de socialdemokratiskt styrda kommunerna.

Även om analysen i DN  är sann är den  missvisande, de socialdemokratiskt styrda kommunerna med störst ökning av arbetslösheten har mycket högre arbetslöshet än de borgerliga.

Meedia; DI;DN; DN2

Bloggar: Jinge;Lasses Blogg; Tord Oscarsson; Peter Andersson

One thought on “Unga och jobben…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s